Werkervaring + opleiding

Na het afronden van de meao in Zoetermeer, ben ik vanaf juli 1993 aan de slag gegaan als Assistent Accountant bij Accountantskantoor Kortekaas BV (tegenwoordig K&M Accountants) in Zoetermeer. Hier heb ik de basis gelegd van mijn boekhoud kennis en ervaring. Het kantoor is een zogenaamd AA (Accountant Administratieconsulent) kantoor en verzorgt onder ander de boekhouding en belastingaangiften voor de klanten. Ook ben ik gelijk doorgegaan met avondstudies en heb de diploma’s mba (Moderne Bedrijfsadministratie) en PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie) gehaald.

 

Tijdens de opleiding StaatsPraktijk Diploma Bedrijfsadministratie (SPD), besefte ik dat ik graag in een organisatie wilde werken met de verschillende bedrijfskundige afdelingen (inkoop, verkoop, logistiek, HR, etc). Zodoende ben ik van september 1998 in de rol van General Ledger Accountant terecht gekomen bij NOKIA Nederland BV. Wat een avontuur, want het was de tijd waarin de mobiele telefonie booming was. De organisatie groeide dan ook binnen een jaar naar een grote-middelgrote organisatie en was ik ook binnen een jaar gepromoveerd naar Financial Services Platform manager. Mijn eerste SAP implementatie succesvol afgerond en ook mijn HBO diploma SPD behaalt en de Post HBO opleiding HOFAM (Hoger Financieel en Administratief Management) begonnen. Na een korte tussenstap als Financial Controller bij Van Neerbos Bouwmaten, ben ik vanaf november 2001 in de rol van Accounting Manager bij Mitsubishi Motors (Sales) Europe in Schiphol-Rijk terecht gekomen. Hier verschillende systemen geïmplementeerd, waaronder SAP, een digitaal inkoopfactuur verwerkingssysteem en een reiskostendeclaratie systeem. Ook een Shared Service Center opgezet en de HOFAM opleiding afgerond.

 

Na het uitvoeren van alle operationele rollen met betrekking tot de boekhouding (Accounting), wilde ik, wat ik noem “achter de schermen” van een boekhouding werken. Systemen opzetten, het efficiënter maken van de boekhouding met boekhoudprofessionals aan de slag te gaan. De uitdaging die aan mijn wensen voldeed was bij de IKEA organisatie. Vanaf 1 juli 2005 ben ik in dienst getreden bij IKEA Services BV in Leiden met als opdracht om de boekhouding wereldwijd te standaardiseren, zowel de Chart of Account (grootboekrekening schema), Chart of Cost Centers (kostenplaatsen), CODA web-based versie. Dit doel is bereikt op per 1 september 2006, waarna ik de kans heb gekregen om de nieuwe afdeling Global Accounting vanuit het hoofdkantoor in Leiden op te zetten en de standaardisatie verder uit te rollen.

 

Na het succesvol opzetten van het nieuwe team en afronden van verschillende opleidingen tot Master Practitioner Business NLP (Neuro Linguïstisch Programming), MBTI practitioner en ACC gecertificeerd coach bij de International Coach Federatie (ICF), ben ik in 2012 aan een nieuwe uitdaging binnen IKEA wereldwijd begonnen in rol van Global Competence Manager Accounting & Reporting. Vanuit deze rol heb ik meerdere trainingen voor Finance binnen de IKEA Group opgezet en/of gefaciliteerd. Deze trainingen zijn opgebouwd uit zowel business kennis, professionele kennis over Finance & Accounting, leiderschap en persoonlijke ontwikkelingen. Tot aan de dag van vandaag ben ik binnen de IKEA Group internationaal actief als trainer en coach vooral op het gebied van leiderschap, team- en persoonlijke ontwikkeling.

 

In februari 2013 ben ik gevraagd voor de rol van Global Finance Process Development Manager voor de processen van factuur en kostendeclaratie verwerking (van ontvangst tot betaling). Vanuit deze rol werk ik met mijn team aan de verbetering van de boekhouding in de genoemde processen, zowel de standaardisatie, beheer en integratie van de systemen en de marketing van boekhouding in algemeen en de rol binnen de gehele IKEA Group organisatie. Per november 2014 heb ik de Executive MBA (Master of Business Administration) opleiding bij de IBO Business School in Leusden afgerond. Hiermee is ook mijn droom uitgekomen om een master degree te halen; 21 jaar het behalen van het meao diploma (MBO niveau); van mba naar MBA!

 

Vanaf september 2016 ben ik in de rol gestapt van Global Finance Stream Leader en combineerde ik deze met de rol van coach en trainer. Vanuit de Finance Stream Leader positie ben ik werkzaam geweest bij de IKEA Centres Holding organisatie. Verantwoordelijkheden waren onder andere het ontwerpen en inrichten van het nieuwe ERP systeem en de afstemming van de financiële functie en de standaardisatie van de boekhouding tussen de IKEA Centres en de IKEA Group organisatie.

 

En nu, na 5 jaar bij het accountantskantoor, 3 jaar bij Nokia Nederland, 4 jaar bij Mitsubishi Motors Europe en 12,5 waanzinnige jaren bij IKEA, volg ik mijn hart en maak ik vanaf 1 januari 2018 weer een volgende stap op weg naar nieuwe ervaringen. Het coachen, mentoren, trainen van mensen en teams is waar mijn hart ligt, uiteraard dichtbij de professie waar ik de eerste 25 jaar van mijn professionele leven heb doorgebracht: finance en accounting. Waarom? Gewoon omdat het leven geleefd mag worden! Én omdat zelfreflectie, samenwerken, jezelf kennen en de ander begrijpen nog niet vanzelfsprekend is voor iedereen en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Vanaf januari 2018 start ik met mijn eigen bedrijf TSvH om hiermee

 

mensen, teams en organisaties te inspireren en begeleiden

doelstellingen te realiseren!

 

En ik start vanaf januari 2018 ook weer een nieuwe opleiding, zijnde de Basisopleiding Familieopstellingen bij het Bert Hellinger Instituut in Groningen!