Missie en werkwijze

Missies

Spark to ignite movement!

Mensen en organisaties inspireren en begeleiden om kennis en begrip te krijgen van de eigen competenties, op een verantwoordelijke manier te behouden wat goed is, actief te ontdekken wat er nog meer is en betekenis te geven door te worden wie ze zijn. Inspireren aan de hand van coachen, trainen, spreken en het schrijven van columns, artikelen en boeken.

 

Accounting@the Table!

De verbetering van de rol, positie en imago van boekhouden en de ontwikkeling van de vaktechnische-, leiderschaps- en persoonlijke vaardigheden van boekhoudprofessionals en controllers.

 

Werkwijze

Vanuit 3 perspectieven werken en vraagstukken benaderen:

  1. Professioneel: vanuit opgebouwde boekhoud-, controlling- en finance kennis en praktijkervaring;
  2. Bedrijfskundig: vanuit geleerde theorie opgedaan tijdens opleidingen (van mba tot MBA);
  3. Persoonlijk: vanuit praktijkervaring als spreker, trainer en coach op het gebied van leiderschap, team- en persoonlijke ontwikkeling. 

Het fundament onder mijn missies en werkwijze

Bij mijn inspiratie om beweging te genereren, maak ik gebruik van verschillende effectieve en bewezen methoden. Zo ben ik voor mijn rol als coach opgeleid en aangesloten bij de International Coach Federation: ICF. Dit is 's werelds grootste beroepsorganisatie voor coaches. Doel van het ICF is om leidend te zijn in de ontwikkeling van de coaching professie en de handhaving van de hoge kwaliteitsnorm voor de aangesloten coaches. Meer informatie over coaching

 

Ook ben ik gecertificeerd MBTI® (Myers Briggs Type Indicator) practitioner voor Stap I en Stap II.  Naast deze certificeringsopleidingen, heb ik meerdere cursussen gevolgd om MBTI® toe te passen in de coaching en training van personen en teams. Meer info over MBTI®

 

NLP is breed inzetbaar en als gediplomeerd Business NLP Master Practitioner, NLP Coach en NLP Team Coach, pas ik veel NLP technieken toe. NLP helpt om inzicht te krijgen in je waarden en overtuigingen en zeker ook in je gedrag en de onbewuste patronen onder je gedrag. Bewustwording is een eerste stap om je gedrag verder te ontwikkelen. Alles valt en staat met zelf reflectie en daarop kan je verder bouwen aan je emotie-management, empathie, zelf-management en communicatieve sturing.

 

Als laatste onderdeel van de basis is het systemisch werk in de vorm van familie- en organisatieopstellingen. Systemisch werk geeft je inzicht in onbewuste patronen en onderstromen. Een systeem kan verstikkend werken en inzicht in het hoe en waarom, geeft ruimte en lucht. Systemisch werk is zeer effectief en heeft een diepe werking. Het wordt toegepast wanneer alle vragen zijn beantwoord, maar er toch nog iets is, waarvan het niet duidelijk is waar het vandaan komt. In 2018 volg ik de Basisopleiding Familie-opstellingen bij het Bert Hellinger Instituut in Groningen. Afronding van de opleiding is in december 2018. 


Documenten

Download
De kracht van MBTI®
Informatie over toepassingen van MBTI®
De kracht van MBTI TSvH.pdf
Adobe Acrobat document 904.4 KB
Download
MBTI® Stap I informatie
Informatie over MBTI® Stap I
MBTI Stap I infoleavelet TSvH.pdf
Adobe Acrobat document 942.2 KB
Download
MBTI® Stap II informatie
Informatie over MBTI® Stap II
MBTI Stap II infoleavelet TSvH.pdf
Adobe Acrobat document 740.9 KB

Download
Introductie TSvH Marinda van Harskamp NL
Informatie en achtergrond TSvH
Introductie TSvH Marinda van Harskamp NL
Adobe Acrobat document 2.5 MB
Download
Algemene leveringsvoorwaarden TSvH
Algemene_leveringsvoorwaarden_TSvH ..pdf
Adobe Acrobat document 442.1 KB