Lezingen en Masterclasses


cm: Nationale Administrateursdag 16 november 2017

Klaar voor het nieuwe jaar!

De toekomst van de financiële functie is gebaseerd op de ontwikkeling van technologie én mensen. Het standaardiseren en automatiseren van processen zorgt voor een effectieve en efficiënte manier van werken, maar u als professional maakt het verschil binnen de organisatie! Uiteraard omdat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen op uw vakgebied, maar ook omdat u uw kwaliteiten en competenties verder ontwikkelt en hiermee zelf werkt aan een toekomstgerichte en veerkrachtige functie. 

 

Ik verzorg in de ochtend de plenaire sessie De gouden toekomst van het boekhouden en in de middag de workshop Een effectief en kwalitatief hoogwaardige boekhouding. Deze workshop is een korte introductie van de 3-daagse training.

 

Kom op donderdag 16 november 2017 naar de 27e cm: Nationale Administrateursdag voor alle actualiteiten en ontwikkelingen op het vakgebied.

Klik op de afbeelding voor meer info over deze training!
Klik op de afbeelding voor meer info over deze training!

Schrijf je in en kom op donderdag 16 november 2017 naar de 27e cm: Nationale Administrateursdag voor alle actualiteiten en ontwikkelingen op het vakgebied met o.a.:

 • Werkkostenregeling
 • Ontwikkelingen Wet DBA
 • Loonheffingen
 • Sociale zekerheid
 • Btw actualiteiten
 • De waarde van cijfers
 • Timemanagement
 • E-factureren

Kortom: helemaal klaar voor het nieuwe jaar!Lezing of masterclass aanvragen

Organiseer je een evenement of bijeenkomst en ben je op zoek naar een spreker die boekhouden, finance, persoonlijke  effectiviteit en ontwikkeling vanuit een verrassend perspectief benadert en hier op een inspirerende en verrassende manier over vertelt? Neem dan nu contact met mij op! Tijdens mijn presentaties combineer ik mijn diversiteit in werkervaring, opleiding en inzichten met het ultieme doel het publiek te boeien en te verrassen. Ik spreek o.a. over:

 • Boekhouden (Accounting);
 • Finance Transformation en Controlling;
 • Persoonlijkheidstypes en gedragsvoorkeuren (MBTI®);
 • Effectieve technieken om je persoonlijke effectiviteit te verhogen;
 • Werken en coachen in een internationale omgeving.

Ik ben als spreker aangesloten en te boeken via het sprekersbureau ZijSpreekt: www.ZijSpreekt.nl TEDx

Als onderdeel van het alumni programma van IBO in Leusden, is het IBO goes TEDx georganiseerd. Hierbij heeft het IBO de mogelijkheid gegeven om te spreken zoals bij een officiële TEDx inclusief coaching en begeleiding. Een mooie gelegenheid om boekhouden eens vanuit een ander perspectief te benaderen. Het perspectief waarbij boekhouding wordt bekeken als een Supply Chain van informatie!

REFERENTIE

"Marinda was one of the speakers at the IBO Alumni event IBO goes TEDx. She surprised everybody with her down to earth, short format talk. Marinda has the gift to make seemly complex material easy to access and light to digest as an audience. Humour, engaging and still to the point makes Marinda someone you want to hear more often. In her book: Accounting Architecture Model You will find the same: what you see is what you get. Marinda wakes her audience up in a pleasant way. If you hire Marinda for your business event or inspirational talk you can be sure nobody will forget her refreshing message!"

Nienke van Bezooijen, International speakers mentor and TEDX coach

 CFO DAY 1 juni 2017

Hoe creëer je een sterke focus op cash?

Een van de belangrijkste kenmerken van een succesvolle ondernemende organisatie is de betrokkenheid van haar medewerkers. Deze betrokkenheid resulteert onder meer in een ''relentless'' cash focus. Tijdens deze sessie hoort u hoe IKEA ervoor zorgt dat elke medewerker met kosten omgaat alsof het zijn eigen geld betreft en bespreekt u met uw peers wat de uitdagingen zijn om een owner's cash cultuur uit te bouwen.NIVE Controllerscongres 7 april 2017

Boekhouden, the next level!

De mogelijkheden binnen de gekozen ICT systemen zijn vaak leidend voor de manier waarop organisaties de boekhoudprocessen inrichten. Maar zou dat niet beter worden bepaald door de ambitie, structuur en cultuur van de organisatie? Het Accounting Architecture Model is een model voor het ontwerpen en inrichten van de boekhoudprocessen, volgens een integrale en bedrijfskundige aanpak. Het begint allemaal met een goed doordachte strategische visie op boekhouden in de organisatie. Tijdens de workshop van Marinda, leer je de huidige en gewenste situatie (de toekomst) in kaart brengen en om een overzicht te krijgen van de te nemen stappen daar naartoe. Kortom, hoe kun je als professioneel controller de boekhouding in de juiste richting verder brengen?


REFERENTIE 

“Marinda was spreker op het Nive controllerscongres (2017) en brak daar een prachtige lans voor de administrateur. Reden voor ons om haar ook uit te nodigen als spreker op de cm: Nationale Administrateursdag. Zij is bevlogen, heeft goede voorbeelden en weet het gesprek met de toehoorders goed op gang te krijgen.

Anja Jalink, Hoofdredacteur CM: bij B+B Vakmedianet


Jaarcongres Controlling 20 april 2017

Entrepreneurship as your foundation!

Jaarcongres Controlling is hèt inspiratie event voor Group- en Corporate Controllers. Dit jaar gaan we het hebben over Entrepreneurship as your Foundation. Waar organisaties vroeger decennia meegingen, is de gemiddelde levensduur van een organisatie nu minder dan 10 jaar. Uit onderzoek is gebleken dat organisaties waar ondernemerschap bij iedereen centraal staat hun levensduur kunnen verlengen. Tijdens het Jaarcongres Controlling bespreken we met elkaar wat ondernemerschap kenmerkt, hoe het zich manifesteert en op welke manier je het binnen de organisatie in stand kan houden of terug kan brengen.