Finance

Pixabay
Finance · 13. oktober 2017
Gepubliceerd op: controlling.nl en financieel-management.nl Een effectieve controller staat midden in de organisatie, weet wat er speelt en werkt samen met de boekhouding én met de business. De spil tussen de verschillende afdelingen, een spin in het web en aanspreekpunt voor de afdelingsmanagers en het management. De wereld en realiteit van de controller verandert continue en het is dan ook belangrijk om hier constant mee te werken en op in te spelen. Een effectieve controller weet wat er...

Finance · 09. mei 2017
Veel woorden zijn al gesproken en geschreven over de veranderingen in de wereld en de impact hiervan op Finance. Digitalisering, robotisering, het einde van Accounting, de veranderende rol van de Controller en CFO. Maar het is niet zo eenvoudig om te toekomst te bedenken en te voorspellen. Niemand weet wat er echt gaat gebeuren, want de wereld werkt niet vanuit het lineaire en rationele principe. Was het maar zo makkelijk!

Finance · 20. maart 2017
Net als binnen het bankwezen zullen duizenden mensen werkzaam op de financiële afdelingen van organisaties noodgedwongen worden ontslagen ten gevolge van de digitale transformatie. Er is echter nog tijd om aan een oplossing te werken en dit te voorkomen. Hoe kunnen we zorgen dat het aantal noodgedwongen ontslagen als gevolg van de digitale transformatie binnen de financiële afdelingen van organisaties beperkt blijft?

Finance · 07. februari 2017
Sinds het ontstaan van de rol van Business Controller zijn er discussies ontstaan over de verschillen tussen de twee type controllers: de Financial Controller en de Business Controller. Hierbij hoor je en lees je tussen de regels door dat er (on)bewust een hiërarchisch onderscheid wordt gemaakt tussen de twee rollen. Wanneer je echter de genoemde rollen vanuit een menskant benaderd, blijkt dat deze (on)bewuste aanname onjuist is!